4 porce:
- 500 g hovězího masa – roštěnky
- 4 plátky anglické slaniny
- cibule
- česnek
- hořčice
- pepř
- sůl
- strouhanka
- vejce
- tuk na smažení
Maso nakrájíme na plátky – mohou být i menší – a rozklepeme. Každý plátek potřeme rozetřeným česnekem se solí, hořčicí, opepříme, popř. další koření dle svého výběru. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Zprudka osmažíme na rozehřátém oleji. Do zapékací mísy klademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, další vrstvu tvoří anglická slanina, potom plátky masa v těstíčku, opět cibule, anglická slanina….. Maso by mělo být alespoň ve dvou vrstvách, končíme anglickou slaninou. Podlijeme dostatečným množstvím vody – klidně až po horní vrstvu masa, přikryjeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby (nebo dle zkušeností). Pečeme přikryté 1,5 – 2 hodiny.
Jako příloha se hodí brambory, hranolky, těstoviny nebo rýže.
Poslední tip, trik či komentář