reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řízky naruby

4 porce:

  • 500 g hovězího masa – roštěnky
  • 4 plátky anglické slaniny
  • cibule
  • česnek
  • hořčice
  • pepř
  • sůl
  • strouhanka
  • vejce
  • tuk na smažení

Maso nakrájíme na plátky – mohou být i menší – a rozklepeme. Každý plátek potřeme rozetřeným česnekem se solí, hořčicí, opepříme, popř. další koření dle svého výběru. Obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vajíčku. Zprudka osmažíme na rozehřátém oleji. Do zapékací mísy klademe na dno cibuli nakrájenou na kolečka, další vrstvu tvoří anglická slanina, potom plátky masa v těstíčku, opět cibule, anglická slanina….. Maso by mělo být alespoň ve dvou vrstvách, končíme anglickou slaninou. Podlijeme dostatečným množstvím vody – klidně až po horní vrstvu masa, přikryjeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby (nebo dle zkušeností). Pečeme přikryté 1,5 – 2 hodiny.
Jako příloha se hodí brambory, hranolky, těstoviny nebo rýže.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.