Ingredience
- 1 hruška
- 50 g másla
- 1 šalotka
- 320 g rýže
- 1 dl bílého vína
- 6 dl zeleninového vývaru
- 200 g gorgonzoly dolce
- 20 g másla
- 20 g parmezánu
- 20 g vlašských ořechů
- Sůl
- Pepř
Šalotku nakrájíme a zpěníme na másle. Přisypeme rýži a zalijeme vínem. Až se vyvaří, přilijeme vývar. Stále mícháme. Jakmile bude rýže na skus, přidáme hrušky, které jsme si mezitím oloupali a nakrájeli na větší kostky. Po chvíli přidáme gorgonzolu, osolíme, opepříme, přidáme parmëzán a máslo. Naservírujeme na talíř a ozdobíme ořechy.
Zdroj: Rizoto s gorgonzolou a hruškami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2443-rizoto-s-gorgonzolou-a-hruskami/ [On-line 12.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář