Ingredience
- 240 g kulatozrnné rýže
- 1 šalotku
- 2 snítka tymiánu
- 200 ml bílého suchého vína
- 500 ml kuřecího vývaru
- 100 g parmazánu
- 300 g hub (lišky nebo hříbky)
- 2 lžíce másla
- 60 g mascarpone
- Sůl
- Pepř
Na rozehřátém olivovém oleji si osmahneme cibulku. Přidáme nevařenou rýži. Mícháme. Jakmile se začne rýže lesknout, přilijeme bílé víno a vývar. Vždy, když nám rýže zhoustne, přilijeme další tekutiny. Vaříme, dokud rýže nezměkne. Pak přidáme trochu tymiánu.
Zatím si rozehřejeme máslo a na něm začneme opékat houby s tymiánem. Stačí pár minut. Až budou hotové, polovinu přidáme do ryzota. Přidáme také mascarpone a nastrouhaný parmazán. A můžeme servírovat.
Zdroj: Rizoto s houbami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1959-rizoto-s-houbami/ [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář