reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rizoto s houbami a hráškem

Potřebujeme:

  • 200 g kulaté rýže na rizoto,
  • 200 g hříbků nebo hlívy ústřičné,
  • 1 konzervu kvalitního zeleného hrášku,
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu,
  • 1 l kuřecího vývaru,
  • 3 lžíce másla,
  • 200 ml bílého vína,
  • 1 cibuli,
  • sůl a čerstvě mletý pepř

V kastrolu na másle opečeme nakrájené houby s najemno nakrájenou cibulí a přidáme propláchnutou rýži, kterou necháme zesklovatět. Poté zalijeme bílým vínem, směs přivedeme do varu, přidáme sůl, pepř a za stálého míchání vaříme, až se tekutina skoro vyvaří. Po troškách přiléváme vývar, necháme ho za stálého míchání vstřebat do rýže a takto postupujeme, dokud není rýže skoro měkká. Před koncem varu dodáme hrášek, vločky studeného másla a strouhaný sýr.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rizoto-s-houbami-a-hraskem-22-9-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.