Potřebujeme:
- 200 g kulaté rýže na rizoto,
- 200 g hříbků nebo hlívy ústřičné,
- 1 konzervu kvalitního zeleného hrášku,
- 3 lžíce strouhaného parmazánu,
- 1 l kuřecího vývaru,
- 3 lžíce másla,
- 200 ml bílého vína,
- 1 cibuli,
- sůl a čerstvě mletý pepř
V kastrolu na másle opečeme nakrájené houby s najemno nakrájenou cibulí a přidáme propláchnutou rýži, kterou necháme zesklovatět. Poté zalijeme bílým vínem, směs přivedeme do varu, přidáme sůl, pepř a za stálého míchání vaříme, až se tekutina skoro vyvaří. Po troškách přiléváme vývar, necháme ho za stálého míchání vstřebat do rýže a takto postupujeme, dokud není rýže skoro měkká. Před koncem varu dodáme hrášek, vločky studeného másla a strouhaný sýr.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rizoto-s-houbami-a-hraskem-22-9-2011.html
Poslední tip, trik či komentář