Suroviny
Pivní rohlík:
- hladká mouka 500 g
- droždí 30 g
- světlé pivo 350 ml
- máslo 250 g
- žloutek 2 ks
- třtinový cukr 20 g
Na sýr:
- plátkový sýr 3 balení
- tavený sýr 2 balení
- plísňový sýr 1 balení
- pomazánkové máslo 2 balení
- bylinky a koření
- vejce 5 ks
Z piva, cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk a sůl. Přilijeme kvásek a důkladně promícháme. Těsto necháme vykynout asi hodinu. Po vykynutí rozválíme, vytvarujeme rohlíky. Pivní pečivo pečeme asi 15 minut na 200 stupňů.
Vejce: Rozdělíme bílky a žloutky tak, abychom později mohli žloutky samostatně použít. Bílky vyšleháme na sníh, rozdělíme na 5 částí a položíme na plech, lžící vložíme žloutky, dáme na 5–10minut do trouby na 200 stupňů zapéct.
Sýr: Plátky poskládáme na plech, v troubě na 2minuty necháme spojit.V míse smícháme a našleháme tavený sýr s pomazánkovým máslem a bylinkami (jakýmikoliv), potřeme tím plát sýra, kousky plísňového sýra, nebo jiných nasypeme na to a zarolujeme, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout.
Zdroj: Rohlík se sýrem a vajcem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rohlik-se-syrem-vajcem [On-line 28.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář