Potřebujeme na roládu:
- 1 filet mořského jazyka,
- 50 g lososa,
- 3 lžíce smetany,
- 1-2 vejce,
- trochu toastového chleba,
- sůl, pepř, tymián
Na kapusty:
- 3 kapustičky,
- 1 žlutou mrkev,
- 1 lžíci bílého vína,
- máslo,
- tymián,
- sůl, pepř
Na pyré:
- 150 g mraženého hrášku,
- 100 ml smetany,
- 1 šalotku,
- 1 lžíci másla,
- sůl, pepř, cukr
Do mixeru dáme lososa, smetanu, toastový chléb a vejce a rozmixujeme na fáš. Na folii dáme máslo, pepř, sůl a na to položíme filátko. Potřeme fáší a zaklopíme druhým filátkem. Opět osolíme, opepříme a posypeme bylinkami a zabalíme.
Připravíme parní lázeň. Jazyk dáme na páru a vaříme na páře 12 – 15 minut.
Na pyré zesklovatíme na másle šalotku. Přidáme tymián, kapku vína, sůl, pepř a smetanu a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a smetanu a rozmixujeme. Růžičky kapusty rozebereme na listy a nakrájíme. Do pánve dáme víno, máslo a šalotku. Přidáme nakrájenou mrkev a tymián. Pak přidáme listy kapustičky. Dochutíme solí a pepřem. A servírujeme s roládou a pyré.
Zdroj: Roláda z mořského jazyka; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rolada-z-morskeho-jazyka-9-9-2014.html [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář