Ingredience
- 4 tygří krevety
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dl rostlinného oleje
- 1 mrkev
- 2 pláty rýžového papíru
- 8 listů špenátu
- 1 chilli paprička
- ½ avokáda
- Snítka máty
- Snítka bazalky
Uvaříme si tygří krevety. Aby nám zůstaly rovné a neskroutily se, propíchneme je špejlí. Poté je dáme vařit na 2 až 3 minuty do lázně. Půl avokáda oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Cibulku nakrájíme, posypeme moukou a orestujeme na malé pánvi ve větším množství oleje, aby byla potopená. Díky mouce bude křupat. Až bude zlatohnědá, vyndáme ji. Vařené krevety zchladíme, oloupeme a překrojíme na půl. Chilli a mrkev nakrájíme nadrobno. Navlhčíme si rýžový papír. Začneme na něj do třetiny skládat bazalku, špenát, avokádo, krevety mrkev, chilli a cibulku. Zabalíme a překrojíme. Dozdobíme mátou.
Zdroj: Rolky s tygřími krevetami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2119-rolky-s-tygrimi-krevetami/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář