Suroviny:
- ropušnice
- 4 jarní cibulky
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- zázvor
- červená chilli paprička
- sójová omáčka
- sezamový olej
- rýžový ocet
- hnědý cukr
- rostlinný olej
- sůl
- pepř
Připravte si zeleninovou směs: jarní cibulky nakrájejte našikmo, přidejte stejně nakrájené šalotky, česnek, zázvor a chilli papričku. Promíchejte. V další misce připravte omáčku: smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr, sůl a rýžový ocet.
Rybu prořízněte na dvou místech, osolte a opepřete a naplňte částí zeleninové směsi.
Zbytek zeleniny položte na alobal, pak vložte rybu, posypte zase zeleninou, polijte omáčkou, zabalte a dejte na gril. Pečte 10–15 minut.
Pak sundejte a nechte odležet.
Malou pánvičku vložte na gril a rozpalte na ní olej. Rybu vyndejte z alobalu, nandejte na talíř a posypte vypečenou zeleninou. Na závěr pokapejte horkým olejem a podávejte.
Zdroj: ROPUŠNICE VAŘENÁ V PÁŘE; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/online-recepty-ze-3-dilu-iii-rady-rozpal-sefe-cely-dil [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář