Suroviny:
- dýně
- bílá cibule
- česnek
- strouhaná gouda
- ementál
- moravia sýr
- file z uzeného pstruha
- výhonky červené řepy
- dýňový olej
- tymián
- pěna z uzeného pstruha
- lanýže
- sůl, bílý pepř
- olivový olej
- cukr
- hruškovice
- smetana
- toasty s parmazánem
Dýni vydlabeme, prosolíme, opepříme. Přidáme olivový olej, česnek, cibuli, tymián, dáme rozpéct na 30 minut.
Upečenou dužinu vykrojíme, přidáme cibuli a česnek z pekáče, sýry, smetanu, syrový česnek, bílý pepř, osolíme, osladíme, zalijeme smetanou, přidáme strouhaný sýr.
Do dýně dáme kostky sýra, naplníme směsí, přiklopíme a vrátíme do trouby na 5-7 minut.
Ozdobíme mističkami s pěnou ze pstruha, dýňovým olejem, polijeme hořící hruškovicí a postrouháme lanýžem.
Zdroj: Rozpečená dužina zahuštěná ementálem a moravia sýrem s toasty; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 16.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář