- 4 plátky hovězího zadního
- 3 středně velké cibule
- 4 plátky anglické slaniny
- 5 dkg sádla
- 4 lžičky plnotučné hořčice
- 4 nožičky párků
- 4 kyselé okurky
- 4 vajíčka vařená natvrdo
- kmín, mouka
- sůl, pepř
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na sádle orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout. Zalijeme horkou vodou, okmínujeme, přidáme polovinu nakrájených okurek, párků a vajec, zamícháme a necháme asi hodinu dusit. Zahustíme hladkou moukou, přidáme zbylou polovinu ingrediencí a vaříme 15 minut. Podáváme s rýží.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-rozstreleny-ptacek.html
Poslední tip, trik či komentář