Suroviny
- růžičková kapusta 250 g
- hlíva ústřičná 150 g
- máslo 150 g
- olivový olej 2 lžíce
- vinný ocet 2 lžíce
- citron 1 kus
- dijonská hořčice 1 lžíce
- kerblík 1 lžička
- jarní cibulka 1 kus
- sůl, pepř
Kapustičky podélně rozpůlíme, a poklademe je řezem dolů do kastrolu s rozehřátým, osoleným a opepřeným máslem. Necháme je pozvolna opékat, dokud nebudou zespodu zlatavé. Kapusty otočíme, přiklopíme poklicí, sundáme z plotny a necháme 5minut dojít.
Hlívu natrháme a opečeme na olivovém oleji do křupava a smícháme s kapustičkami.
Ochutíme vinegretem: Olej smícháme s octem, citronovou šťávou, pokrájeným kerblíkem, cibulkou, medem, solí a pepřem a protřepeme.
Zdroj: Růžičková kapusta s hlívou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ruzickova-kapusta-s-hlivou [On-line 20.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář