reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Růžičková kapusta s hlívou

Suroviny

  • růžičková kapusta 250 g
  • hlíva ústřičná 150 g
  • máslo 150 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • vinný ocet 2 lžíce
  • citron 1 kus
  • dijonská hořčice 1 lžíce
  • kerblík 1 lžička
  • jarní cibulka 1 kus
  • sůl, pepř

Kapustičky podélně rozpůlíme, a poklademe je řezem dolů do kastrolu s rozehřátým, osoleným a opepřeným máslem. Necháme je pozvolna opékat, dokud nebudou zespodu zlatavé. Kapusty otočíme, přiklopíme poklicí, sundáme z plotny a necháme 5minut dojít.
Hlívu natrháme a opečeme na olivovém oleji do křupava a smícháme s kapustičkami.
Ochutíme vinegretem: Olej smícháme s octem, citronovou šťávou, pokrájeným kerblíkem, cibulkou, medem, solí a pepřem a protřepeme.

Zdroj: Růžičková kapusta s hlívou; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ruzickova-kapusta-s-hlivou [On-line 20.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.