Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g filetů kapra,
- sůl,
- pepř,
- uzené piliny
Na salát potřebujeme:
- směs listových salátů,
- ředkvičky,
- řeřichu na ozdobu
Na zálivku k salátu potřebujeme:
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 lžíce vinného octa,
- sůl,
- pepř,
- 1 lžičku dijonské hořčice,
- 6 lístků bazalky,
- 1 lžíci posekané pažitky
Na dno pánve wok dáme alobal, nasypeme na něj piliny. Na pánev dáme rošt. Filety kapra osolíme, opepříme. Pak dáme rybu na mřížku a zabalíme do alobalu. Dáme na oheň a udíme asi 20 minut.
Mezi tím si připravíme salát. Do mísy dáme různé druhy listového salátu. Na dresink vlijeme do mixeru olej a vinný ocet. Osolíme, opepříme a přidáme dijonskou hořčici a umixujeme. Nakonec přidáme posekanou bazalku a pažitku. Směs salátů smícháme s dresinkem. Pokrájíme ředkvičku. Servírujeme uzeného kapra s listovým salátem. Ozdobíme nudličkami ředkvičky a řeřichou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ryba-uzena-ve-woku.html
Poslední tip, trik či komentář