reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí kari (Kari Ikan)

Potřebujeme:

  • 1 kg filetu z lososa
  • 1 lžíce kurkumy
  • slunečnicový olej
  • 1 lilek nebo cuketa
  • ¼ lžičky pískavice
  • ¼ lžičky římského kmínu
  • ¼ lžičky fenyklu
  • ¼ lžičky hořčičných semínek
  • lístky kari (volitelné)
  • 100 g cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 3 lžičky tamarindové pasty
  • voda
  • sůl

Příloha

  • vařená rýže

Maso lososa nakrájíme na větší kostky, obalíme v kurkumě smíchané s trochou soli.

Kousky masa krátce opečeme z obou stran, nepropékáme zcela, maso vyjmeme a dáme stranou.

Lilek nakrájíme na kostičky.

Kari prášek smícháme s vodou.

Tamarindovou pastu smícháme s vodou.

V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme na něj koření v celém stavu – pískavici, římský kmín, fenykl, kari lístky, hořčičná semínka, krátce osmahneme, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, rozmíchané kari a tamarind, podlijeme vodou a přivedeme k varu.

Do základu vložíme lilek, lososa, povaříme cca 7 minut, osolíme a podáváme s rýží.

 

Zdroj: Rybí kari (Kari Ikan); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1426-rybi-kari-kari-ikan/ [On-line 10.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.