Potřebujeme:
- 1 kg filetu z lososa
- 1 lžíce kurkumy
- slunečnicový olej
- 1 lilek nebo cuketa
- ¼ lžičky pískavice
- ¼ lžičky římského kmínu
- ¼ lžičky fenyklu
- ¼ lžičky hořčičných semínek
- lístky kari (volitelné)
- 100 g cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 3 lžičky tamarindové pasty
- voda
- sůl
Příloha
- vařená rýže
Maso lososa nakrájíme na větší kostky, obalíme v kurkumě smíchané s trochou soli.
Kousky masa krátce opečeme z obou stran, nepropékáme zcela, maso vyjmeme a dáme stranou.
Lilek nakrájíme na kostičky.
Kari prášek smícháme s vodou.
Tamarindovou pastu smícháme s vodou.
V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme na něj koření v celém stavu – pískavici, římský kmín, fenykl, kari lístky, hořčičná semínka, krátce osmahneme, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, rozmíchané kari a tamarind, podlijeme vodou a přivedeme k varu.
Do základu vložíme lilek, lososa, povaříme cca 7 minut, osolíme a podáváme s rýží.
Zdroj: Rybí kari (Kari Ikan); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1426-rybi-kari-kari-ikan/ [On-line 10.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář