4 porce
- 80 g špeku
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 2 bílé papriky
- mletá sladká paprika
- 1 lžíce paprikové pasty
- 600 g filetu ze sumce
- 250 g tučné zakysané smetany
- sůl
Na podávání
- vařené těstoviny (široké nudle, fleky)
- tvrdý (polotvrdý) tvaroh
- zakysaná smetana
- vypečené kostičky špeku
Špek nakrájený na kostičky vypečeme a tuk scedíme. Vypečené kostičky použijeme na podávání.
Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, zaprášíme mletou paprikou a vmícháme paprikovou pastu. Na základu opečme rybu nakrájenou na větší kostky, chvilku podusíme, podle potřeby odlijeme trochou vody, na závěr přidáme zakysanou smetanu a dosolíme.
(Chceme-li více omáčky, podlijeme vodou zahuštěnou moukou).
Podáváme s těstovinami smíchanými se strouhaným tvarohem, ozdobíme zakysanou smetanou a vypečenými kostičkami špeku.
Zdroj: Rybí paprikáš (halpaprikás); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1286-rybi-paprikas-halpaprikas/ [On-line 05.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář