reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lečo a husí játra (lecsó és libamáj)

4 porce

  • 30 g špeku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 6 bílých (nebo světlezelených) paprik
  • 4 velká rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 10 cm pórku
  • mletá paprika sladká
  • špetka mleté pálivé papriky
  • 500 g husích jater
  • hladká mouka
  • výpek ze slaniny
  • sůl

Špek nakrájíme na kostičky a vypečeme, tuk slijeme a ponecháme stranou.

Ke špeku přidáme na klínky nakrájenou cibuli, zvolna opečeme, osolíme, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, poté vmícháme nakrájenou papriku, rajčata, nasekaný česnek a pórek. Ochutit můžeme špetkou pálivé papriky.

Husí játra nakrájíme na plátky osolíme a obalíme je v hladké mouce.

Na výpeku ze špeku opečeme játra dozlatova a podáváme s lečem.

Zdroj: Lečo a husí játra (lecsó és libamáj); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1285-leco-a-husi-jatra-lecso-es-libamaj/ [On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.