reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí paprikáš (halpaprikás)

4 porce

  • 80 g špeku
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 2 bílé papriky
  • mletá sladká paprika
  • 1 lžíce paprikové pasty
  • 600 g filetu ze sumce
  • 250 g tučné zakysané smetany
  • sůl

Na podávání

  • vařené těstoviny (široké nudle, fleky)
  • tvrdý (polotvrdý) tvaroh
  • zakysaná smetana
  • vypečené kostičky špeku

Špek nakrájený na kostičky vypečeme a tuk scedíme. Vypečené kostičky použijeme na podávání.

Na tuku osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájená rajčata, papriky, zaprášíme mletou paprikou a vmícháme paprikovou pastu. Na základu opečme rybu nakrájenou na větší kostky, chvilku podusíme, podle potřeby odlijeme trochou vody, na závěr přidáme zakysanou smetanu a dosolíme.

(Chceme-li více omáčky, podlijeme vodou zahuštěnou moukou).

Podáváme s těstovinami smíchanými se strouhaným tvarohem, ozdobíme zakysanou smetanou a vypečenými kostičkami špeku.

Zdroj: Rybí paprikáš (halpaprikás); ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1286-rybi-paprikas-halpaprikas/ [On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.