reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka s mušlemi Svatého Jakuba

Potřebujeme:

  • 100 g mořského vlka,
  • 100 g mušlí sv. Jakuba,
  • 100 g krevet,
  • 100 g lososa,
  • rybí vývar,
  • 1 mrkev,
  • 1/4 celeru,
  • 1 šalotku,
  • 2 stroužky česneku,
  • 100 ml bílého vína,
  • 200 ml loupaných drcených rajčat,
  • olivový olej,
  • 1 snítku tymiánu,
  • rozmarýn,
  • řapíkatý celer,
  • fenykl,
  • zakysanou smetanu,
  • kopr na dozdobení

Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej. Vložíme kořenovou zeleninu a šalotku pokrájené nadrobno, drcený česnek a bylinky a restujeme. Zalijeme vínem a necháme svařit. Přidáme drcená rajčata, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer a fenykl a necháme 3 minuty vařit. Do polévky vložíme mušle, krevety a ryby. Necháme přejít varem.
Do talíře vlijeme polévku a ozdobíme ji zakysanou smetanou a koprem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-polevka-s-muslemi-svateho-jakuba-14-12-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.