Potřebujeme:
- 100 g mořského vlka,
- 100 g mušlí sv. Jakuba,
- 100 g krevet,
- 100 g lososa,
- rybí vývar,
- 1 mrkev,
- 1/4 celeru,
- 1 šalotku,
- 2 stroužky česneku,
- 100 ml bílého vína,
- 200 ml loupaných drcených rajčat,
- olivový olej,
- 1 snítku tymiánu,
- rozmarýn,
- řapíkatý celer,
- fenykl,
- zakysanou smetanu,
- kopr na dozdobení
Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej. Vložíme kořenovou zeleninu a šalotku pokrájené nadrobno, drcený česnek a bylinky a restujeme. Zalijeme vínem a necháme svařit. Přidáme drcená rajčata, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme najemno nakrájený řapíkatý celer a fenykl a necháme 3 minuty vařit. Do polévky vložíme mušle, krevety a ryby. Necháme přejít varem.
Do talíře vlijeme polévku a ozdobíme ji zakysanou smetanou a koprem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rybi-polevka-s-muslemi-svateho-jakuba-14-12-2010.html
Poslední tip, trik či komentář