4 porce
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- 1 řapík řapíkatého celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva loupaných krájených rajčat
- 4 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- cca 1 l rybího vývaru
- sůl
- 500 g amuřího nebo kapřího filetu
- 3 drcené hřebíčky
- špetka tymiánu
- špetka šafránu
- špetka mletého pepře
- citronová šťáva
Na oleji osmahneme nakrájenou mrkev a petržel, po chvilce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu, osmahneme, vložíme bobkový list a nové koření, zalijeme vývarem a povaříme 15 minut.
Poté přidáme na kostky nakrájené rybí maso a vaříme ještě 10 minut, polévku dochutíme drceným hřebíčkem, tymiánem, šafránem, pepřem a citronovou šťávou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-22.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=756
je skvělé, když na konci 1. kroku – osmažení zeleniny přidáme trochu dětské krupice a osmažíme, potom přilijeme vývar. polévka je trošku zahuštěná a dodává polévce „zasmaženou“ chuť. Zkuste to. je skvělá s na kostičky nakrájenou osmaženou houskou.