- základní rybí vývar 750 ml,
- 300 g rybích filetu bez kosti, nejlépe 4 druhy ryby (kapr, losos, krevety, treska),
- 150 ml zakysané 30 % smetany,
- 1/2 červené papriky,
- 2 pokrájená spařená rajčata bez slupky,
- 3 stroužky česneku,
- 1 cibule,
- pórek,
- petrželka,
- šťáva z 1 citrónu,
- olivový olej,
- sůl, pepř
V pánvi na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, pórek, česnek, ryby pokrájené na kostky, promícháme a osolíme. Zalijeme citrónovou šťávou, přidáme rybí vývar, rajčata, smetanu, petrželku a trochu portského vína. A poté dáme do trouby na 200 °C na 15 min.
Zdroj: V kuchyni s moderátorem Petrem Suchoněm; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/v-kuchyni-s-moderatorem-petrem-suchonem.html [On-line 7.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář