4 porce
- 400 g filetu z kapra
- 400 g filetu z amura
- 4 stroužky česneku
- 2 ks chilli papriček
- 1 svazek koriandru
- 1 špetka mletého zázvoru
- 1 lžička sladké papriky
- 50 ml rostlinného oleje
- citronová šťáva
- sůl
česneková omáčka
- 200 g bílého jogurtu
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 1 svazek plocholisté petrželky
Z každého filetu nakrájíme 4 stejné pruhy. Tyto pruhy střídavě napichujeme na špejli nebo grilovací jehlu.
Česnek nasekáme a smícháme společně se sekaným chilli, koriandrem, zázvorem, sladkou paprikou a rostlinným olejem. Touto marinádou potřeme špízy a necháme odležet. Poté vložíme do grilu a pečeme zprudka a krátce.
Petrželku nasekáme společně s česnekem a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme a podáváme se špízy.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10266698363-07.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=783
Poslední tip, trik či komentář