reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rýžový nákyp s hruškami

Na 6 porcí budeme potřebovat:

  • 200 g hrušek,
  • 2 lžíce citronové šťávy,
  • 50 g krupicového cukru,
  • 150 g kulatozrnné rýže,
  • 300 ml mléka,
  • sůl,
  • 2 bílky,
  • 4 žloutky,
  • 50 g másla,
  • 50 g moučkového cukru,
  • máslo na vymazání,
  • bílá strouhanka na vysypání zapékací formy

Hrušky oloupeme a vykrájíme z nich jádřince. Dáme je do hrnce s vodou, cukrem a citronovou šťávou a povaříme 3 minuty.

Rýži propláchneme a dáme vařit do mléka se špetkou soli do poloměkka.

Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s máslem a cukrem.
Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Uvařenou rýži smícháme v míse se žloutky, sněhem a hruškami. Pak hmotu urovnáme do formy. Povrch posypeme mandlovými lupínky a zapečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/ryzovy-nakyp-s-hruskami-23-10-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.