reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Filet z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou

 

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 kg očištěné hovězí svíčkové rozporcované na bifteky,
    sůl, černý pepř hrubě drcený,
    4 lžíce olivového oleje,
    1 větvičku rozmarýnu,
    2 větvičky tymiánu,
    1 lžíce másla,
    2 lžíce nakládaného zeleného pepře povařeného v bílém víně,
    2 lžíce koňaku,
    3 lžíce červeného vína,
    3 lžíce ušlehané smetany

Příloha:

  • 2 lžíce másla,
  • 200 ml zeleninového vývaru,
  • vařená zelenina (mrkev, brokolice, zelený chřest)

Bifteky osolíme, opepříme a pokapeme trochou oleje. Rozpálíme pánev, vlijeme do ní zbytek oleje a maso opečeme ze všech stran. Sundáme z ohně a k masu přidáme rozmarýn, tymián a máslo. Pak dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a dopékáme 12 minut. Pak pánev vyndáme z trouby a maso uchováme v teple.

Do pánve s výpekem přilijeme víno, ve kterém jsme vařili zelený pepř. Krátce svaříme, přilijeme koňak a červené víno. Přidáme zelený pepř a rozpustíme malý kousek másla. Sundáme z ohně a vmícháme ušlehanou smetanu.

Na druhé pánvi rozpustíme máslo, přilijeme vývar a prohřejeme v něm předvařenou zeleninu.
Biftek servírujeme s gratinovanými bramborami, teplou zeleninou a pepřovou omáčkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/filet-z-hovezi-svickove-s-peprovou-omackou-22-10-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.