reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vanilkové rohlíčky bez cukru

Na asi 20 ks potřebujeme:

  • 100 g celozrnné pšeničné špaldové mouky bio,
    30 g jemně mletých ovesných vloček,
    80 g másla,
    50 g pšeničných klíčků,
    1 vejce

na obalování:

  • fruktóza,
  • špetka semínek z vanilkového lusku

Mouku zpracujeme s ovesnými vločkami, máslem, pšeničnými klíčky a vejcem do vláčného těsta. Necháme ho odležet nejlépe do druhého dne. Pak těsto vyválíme na váleček, ten rozkrájíme na stejné díly a z nich tvarujeme rohlíčky. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8 až 10 minut. Pak je ještě teplé obalujeme ve fruktóze smíchané se semínky vanilky. Uskladníme v krabici a necháme rozležet.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vanilkove-rohlicky-bez-cukru-16-11-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.