reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rýžový nákyp se švestkami

  • 0,5 l mléka
  • 250 g rýže
  • 40g másla
  • 100 g cukru
  • 50 g mletých lískových oříšků
  • 50 g kokosové moučky
  • kůra a šťáva z citronu
  • 500 g švestek
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • strouhaná houska
  • strouhaná čokoláda

Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme v půl litru mléka doměkka a necháme vystydnout. Přidáme máslo, Žloutky, cukr, citrónovou šťávu i kůru, mleté oříšky, kokosovou moučku, vanilkový cukr, sníh z bílků a nadrobno pokrájené, pecek zbavené švestky. Vše lehce promícháme a ve vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací misce pečeme dozlatova.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.