pro 4 osoby:
- 250 g krůtích prsou
- 150 g hlívy ústřičné
- 4 hrnky kuřecího vývaru
- půl hrnku dlouhozrnné rýže
- třetinu hrnku divoké rýže
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 hrnky cukrového hrášku
- půl hrnku pistácií nakrájených nadrobno
- 1 polévkovou lžíci balzamikového octa
- 1 lžíci pažitky nakrájené nadrobno
- sůl, pepř
Z kuřecího vývaru odeberte stranou 3 lžíce, zbývající vývar přiveďte k varu. Nasýpejte do něj rýži a vařte ji 30 minut doměkka. Rýži slijte a nechte ji zchladnout. Mezitím rozehřejte ve woku nebo na hlubší pánvi í 1 lžíci oleje a opékejte maso po obou stranách asi 3-4 minuty. Maso odložte stranou a opečte lusky cukrového hrášku spolu s hlívou ústřičnou. Přilijte odložený vývar (3 lžíce), přiveďte k varu, zmírněte oheň, pánev přikryjte pokličkou a hrášek s houbami duste asi 3 minuty. Směs dejte na mísu a nechte mírně vychladnout.
Poslední tip, trik či komentář