- 400 g staršího chleba
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- 1 salátová okurka
- 1 řapíkatý celer
- 1 svazku bazalky
- 1 dl červeného vinného octa
- olej extra virgin
- sůl
Pečivo nalámeme a namočíme ve studené vodě. Kůrka musí zůstat tvrdší. Vyždímeme vodu a pečivo natrháme do mísy. Přidáme nakrájenou okurku, rajčata a řapíkatý celer. Cibulku nakrájíme na kolečka a promícháme se salátem. Ochutíme solí a natrhanými lístky bazalky, zalijeme vinným octem a nakonec přidáme větší množství olivového oleje, aby se pečivo dobře nasáklo. Salát promícháme a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=789&u=342
Poslední tip, trik či komentář