reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát Caesar

Potřebujeme:

  • 2 římské hlávkové saláty,
    1 bagetu
    1/4 hrnku hoblin čerstvého parmazánu,
    2 lžíce jemně strouhaného parmazánu,
    8 sardelí,
    1 lžička kaparů,
    2 stroužky česneku,
    2 lžíce dijonské hořčice,
    1 lžičku worchesterové omáčky,
    1 lžičku vinného octa,
    2 vejce,
    čerstvou šťávu z jednoho citronu,
    olivový olej,
    1/2 lžičky čerstvě mletého pepře a soli

Pro přípravu potřebujeme čerstvé žloutky. Pokud si nejsme jisti stářím ani zdrojem vajec, je dobré vejce před použitím 3 minuty povařit.

Připravíme zálivku: V misce nebo v mixeru rozetřeme polovinu sardelí, přidáme hořčici, worchesterovou omáčku, ocet, citronovou šťávu, oloupaná a zchlazená vejce, pepř a sůl. Pořádně ušleháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej. Když směs dosáhne majonézové konzistence, přidáme strouhaný parmazán.

Bagetu nakrájíme na kostičky a dozlatova opečeme na česnekovém oleji (2 lžíce oleje a utřený stroužek česneku).

Opraný a osušený salát natrháme na větší kusy do mísy, kterou jsme vytřeli stroužkem česneku. Přidáme zbytek pokrájených sardelí, nasekané kapary, hobliny parmazánu a krutonky. Před podáváním přidáme vychlazenou zálivku a opatrně promícháme tak, aby zálivka ulpěla na listech salátu.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-caesar-5-8-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.