Potřebujeme:
- 2 římské hlávkové saláty,
1 bagetu
1/4 hrnku hoblin čerstvého parmazánu,
2 lžíce jemně strouhaného parmazánu,
8 sardelí,
1 lžička kaparů,
2 stroužky česneku,
2 lžíce dijonské hořčice,
1 lžičku worchesterové omáčky,
1 lžičku vinného octa,
2 vejce,
čerstvou šťávu z jednoho citronu,
olivový olej,
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře a soli
Pro přípravu potřebujeme čerstvé žloutky. Pokud si nejsme jisti stářím ani zdrojem vajec, je dobré vejce před použitím 3 minuty povařit.
Připravíme zálivku: V misce nebo v mixeru rozetřeme polovinu sardelí, přidáme hořčici, worchesterovou omáčku, ocet, citronovou šťávu, oloupaná a zchlazená vejce, pepř a sůl. Pořádně ušleháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej. Když směs dosáhne majonézové konzistence, přidáme strouhaný parmazán.
Bagetu nakrájíme na kostičky a dozlatova opečeme na česnekovém oleji (2 lžíce oleje a utřený stroužek česneku).
Opraný a osušený salát natrháme na větší kusy do mísy, kterou jsme vytřeli stroužkem česneku. Přidáme zbytek pokrájených sardelí, nasekané kapary, hobliny parmazánu a krutonky. Před podáváním přidáme vychlazenou zálivku a opatrně promícháme tak, aby zálivka ulpěla na listech salátu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-caesar-5-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář