Ingredience
- Listy římského salátu
- Toastový chléb
- 1 lžíce povoleného másla
- 1 lžíce olivového oleje
Na dresink:
- Tymián
- Oregáno
- ½ citronu
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce horké vody
- 50 g ančoviček
- 50 ml majonézy
- 30 g strouhaného parmazánu
- Sůl
- Dijonská hořčice
- Čerstvě mletý pepř
Umyté salátové listy natrháme do mísy. Plátky toastového chleba zbavené kůrek nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozpálíme máslo s olejem. Přisypeme sušené oregáno a tymián, aby nám pustilo chuť a změklo. Poté začneme dokřupava opékat kostičky. Občas promícháme, mezitím si připravíme zálivku.
Vymačkáme si šťávu z půli citrónu a smícháme ji se lžičkou cukru a dvěma lžičkami horké vody. V další misce si rozmačkáme ančovičky, které poté rozmícháme s majonézou, hořčicí a najemno strouhaným parmazánem. Obě misky smícháme a nakonec vlijeme na listy řeckého salátu. Pokud se nám salát zdá málo slaný, můžeme přisolit. Naservírujeme na talíře, posypeme krutony z pánve a dozdobíme hoblinkami parmazánu.
Zdroj: Salát Caesar; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1730-salat-caesar/ [On-line 20.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář