reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát Caesar

Ingredience

  • Listy římského salátu
  • Toastový chléb
  • 1 lžíce povoleného másla
  • 1 lžíce olivového oleje

Na dresink:

  • Tymián
  • Oregáno
  • ½ citronu
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce horké vody
  • 50 g ančoviček
  • 50 ml majonézy
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • Sůl
  • Dijonská hořčice
  • Čerstvě mletý pepř

Umyté salátové listy natrháme do mísy. Plátky toastového chleba zbavené kůrek nakrájíme na kostky. Na pánvi si rozpálíme máslo s olejem. Přisypeme sušené oregáno a tymián, aby nám pustilo chuť a změklo. Poté začneme dokřupava opékat kostičky. Občas promícháme, mezitím si připravíme zálivku.

Vymačkáme si šťávu z půli citrónu a smícháme ji se lžičkou cukru a dvěma lžičkami horké vody. V další misce si rozmačkáme ančovičky, které poté rozmícháme s majonézou, hořčicí a najemno strouhaným parmazánem. Obě misky smícháme a nakonec vlijeme na listy řeckého salátu. Pokud se nám salát zdá málo slaný, můžeme přisolit. Naservírujeme na talíře, posypeme krutony z pánve a dozdobíme hoblinkami parmazánu.

Zdroj: Salát Caesar; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1730-salat-caesar/ [On-line 20.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.