- sůl 1 špetka
olivový olej extra panenský 1 dávka
rajče 2 kusy
červená cibule 1 kus
krutony z bílého pečiva 100 g
salátová okurka 1 kus
červený vinný ocet 1 dl
čerstvá bazalka 5 lístků
čerstvé oregano 5 lístků
Připravte si:
100 g krutonů z bílého pečiva, 2 rajčat, 1 červenou cibuli, 1 salátovou okurku, 1 dl červeného vinného octa, extra panenský olivový olej, sůl, lístky čerstvé bazalky, lístky čerstvého oregana
Pusťte se do toho:
1. Do misky nakrájejte okurku, kterou zbavte jádřince. Přidejte nakrájená rajčata, poté cibulku na kolečka a promíchejte se salátem.
2. Ochuťte solí a natrhanými lístky bazalky i oregana.
3. Zalijte vinným octem a zasypejte krutony. Nakonec vše zalijte olivovým olejem.
4. Salát vzdušně promíchejte a můžete podávat.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/salat-panzanella
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář