Suroviny:
- 4 rajčata
- zralé avokádo
- hrst konzervované cizrny
- hrst černých oliv
- červená cibule
- kerblík
- listová petržel
- bazalka
- bílý vinný ocet
- 2 lžíce dijonské hořčice
- chardonnay ocet
- lžička medu
- 1 dl sektu
- rostlinný olej
- olivový olej
- sůl, pepř
Rajčata nakrájíme na plátky a rozložíme je na talíř. Osolíme a opepříme. V míse smícháme na kostičky nakrájené avokádo, cizrnu, pár černých oliv a nasekanou červenou cibulku. Přidáme nasekaný kerblík, listovou petržel a bazalku. Zakápneme olivovým olejem a bílým vinným octem. Promícháme a směs dáme na rajčata.
V míse prošleháme dvě lžíce hořčice, kapku chardonnay octa, rostlinného a olivového oleje, sůl, pepř, lžičku medu a nakonec kapku sektu. Dresingem polijeme salát.
Zdroj: SALÁT Z AVOKÁDA S RAJČATY A ČERVENOU CIBULÍ; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-z-5-dilu-rozpal-to-sefe-vyzkousejte-je?special=593827 [On-line 16.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář