4 porce
- 600 g vařeného bulguru (200 g suchého + voda)
- 2 pomeranče
- 2 limetky
- 1 granátové jablko
- 4 lžíce medu
- 2 snítky meduňky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme odstát (dávkování dodržíme podle doporučení výrobce).
Z pomeranče okrájíme kůru a vykrájíme filety, z granátového jablka vyjmeme semínka.
Připravený bulgur smícháme s filety pomeranče, semínky granátového jablka a vmícháme do dresinku, který připravíme z pomerančové (vymačkáme ze skeletů) a limetové šťávy, medu, sekané meduňky, olivového oleje a špetky soli. Salát podáváme samotný nebo s marinovaným tofu.
- 500 g přírodního tofu
- 200 ml vody
- 7 g kávy
- 4 lžíce cukru
- 1 lžička mletého kardamomu
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
V kastrůlku přivedeme vodu k varu a zavaříme kávu, ochutíme cukrem, kardamomem, pepřem a solí.
Do připravené marinády vkládáme 1 cm silné plátky tofu a marinujeme, alespoň hodinu.
Poté opékáme na olivovém oleji z obou stran.
Zdroj: Salát z bulguru s granátovým jablkem, meduňkou a pečeným tofu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1570-salat-z-bulguru-s-granatovym-jablkem-medunkou-a-pecenym-tofu/ [On-line 28.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář