reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z bulguru s granátovým jablkem, meduňkou a pečeným tofu

4 porce

  • 600 g vařeného bulguru (200 g suchého + voda)
  • 2 pomeranče
  • 2 limetky
  • 1 granátové jablko
  • 4 lžíce medu
  • 2 snítky meduňky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Bulgur zalijeme horkou vodou a necháme odstát (dávkování dodržíme podle doporučení výrobce).

Z pomeranče okrájíme kůru a vykrájíme filety, z granátového jablka vyjmeme semínka.

Připravený bulgur smícháme s filety pomeranče, semínky granátového jablka a vmícháme do dresinku, který připravíme z pomerančové (vymačkáme ze skeletů) a limetové šťávy, medu, sekané meduňky, olivového oleje a špetky soli. Salát podáváme samotný nebo s marinovaným tofu.

  • 500 g přírodního tofu
  • 200 ml vody
  • 7 g kávy
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej

V kastrůlku přivedeme vodu k varu a zavaříme kávu, ochutíme cukrem, kardamomem, pepřem a solí.

Do připravené marinády vkládáme 1 cm silné plátky tofu a marinujeme, alespoň hodinu.

Poté opékáme na olivovém oleji z obou stran.

Zdroj: Salát z bulguru s granátovým jablkem, meduňkou a pečeným tofu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1570-salat-z-bulguru-s-granatovym-jablkem-medunkou-a-pecenym-tofu/  [On-line 28.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.