4 porce
- 15 dkg kozího sýra
- 10 dkg ementálu
- 5 dkg piniových semínek
- 10 dkg salátu lollo rosso
- 10 dkg ledového salátu
- 10 dkg endivie
- 1 dl olivového oleje
- 30 dkg chleba se semínky
- 1 dl malinového octa
- sůl pepř
Všechny předepsané druhy salátu opereme a po listech natrháme do mísy. Endivii rozkrájíme na kousky a rovněž vsypeme do mísy. Kozí sýr i ementál nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu. Pak přisypeme piniová semínka a všechno důkladně promícháme.
Zálivku si vyrobíme tím způsobem, že olivový olej smícháme s malinovým octem. Ochutíme solí a pepřem, načež mícháme tak dlouho, dokud zálivka nebude naprosto homogenní. Potom ji nakapeme na salát.
K salátu si opečeme pár topinek, které okrájíme tak, aby měly jednotný tvar, a na ně potom nakládáme jednotlivé porce zeleniny se sýrem. Nakonec můžeme každou porci ještě posypat piniovými semínky a zakapat olivovým olejem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3600
Poslední tip, trik či komentář