reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z mořských plodů – k vínu 333 Cuvée, ročník 2004, ze sklepů Ottó Légliho

4 porce

  • 25 dkg plodů moře
  • 10 dkg celerové natě
  • 10 dkg fenyklu
  • 30 dkg žitného chleba
  • 1 dl olivového oleje
  • 2 citrony
  • 1 kalifornská paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazeček petržele
  • 2 dl vína 333 Cuvée
  • sůl
  • bílý pepř

Drobné mořské živočichy, zvané plody moře, si předvaříme ve slané vodě, do které přidáme citrom, česnek a petrželku. V tomto nálevu však budeme mořské plody blanšírovat pouze dvě minuty.

Papriku nakrájíme na kolečka a začneme ji dusit na olivovém oleji. Přidáme tence nasekaný fenykl. Znovu trochu podusíme, osolíme a opepříme. Potom k zelenině přisypeme nahrubo nasekanou petržel a česnek, načež vše zalijeme vínem 333 Cuvée. Počkáme, až se víno odpaří, a pak zakapeme trochou citronové šťávy. Za několik minut stáhneme dušenou zeleninu s plotny a necháme vychladnout.

Vychladlé mořské plody smícháme s rovněž vychladlou zeleninovou směsí. Zakapeme znovu citronovou šťávou a troškou olivového oleje – a pak už salát poputuje na několik hodin do chladničky.

Z chleba nakrájíme krajíčky, které si opečeme. Pěkně s citem je rozmístíme na talíři a potom na ně nakládáme pestrý salát z mořských plodů. Každou porci můžeme ozdobit dílkem citronu a petrželkou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3597

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.