reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Široké nudle s lesními houbami – doporučujeme podávat s vínem „Lőczedombi Olaszrizling”, ročník 2003, ze sklepů Istvána Jásdiho

4 porce

  • 40 dkg širokých nudlí
  • 12 dkg pravých hřibů
  • 12 dkg lišek
  • 2 dl smetany
  • 5 dkg másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 svazek petrželové natě
  • sůl
  • pepř

Houby nakrájíme na plátky a začneme dusit na olivovém oleji. Přidáme celé stroužky česneku rozmáčknuté nožem a nadrobno nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Až budou houby mírně osmahnuté, přidáme máslo. Až se máslo docela rozpustí, směs zahustíme podlitím smetany.

Mezitím uvaříme v mírně osolené a vroucí vodě těstoviny.

Uvařené a scezené nudle vyklopíme na houbovou směs, důkladně promícháme a necháme chvíli odležet, aby tak těstoviny vsákly omáčku.

Před podáváním ozdobíme petrželovou natí a zakapeme olivovým olejem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3592

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.