- listový špenát 200 g
- chilli papričky (dle chuti)
- mango 1.5 kusu
- cherry rajčata 100 g
- sezamová semínka 2 lžíce
- křepelčí vejce 5 kusů
- vepřová panenka 250 g
Dresink
- sezamový olej 5 lžic
- limetka (šťáva a kůra) 3 kusy
- utřený česnek 2 stroužky
- pálivá mletá paprika 1 špetka
- nasekaný koriandr 1.5 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- olivový olej 120 ml
- zázvor (množství dle chuti)
Panenku orestujeme zprudka na pánvi a doděláme v troubě na 160 stupňů, po dobu 20 minut.
Mezitím si uděláme zálivku, suroviny (kromě křepelčích vajec) rozmixujeme ponorným mixérem. Pokrájíme zeleninu a ovoce a promícháme salát.
Křepelčí vajíčka usmažíme jednotlivě vcelku na oleji, až se utvoří jakási „volská oka“ a hned servírujeme s hotovým salátem a pokrájeným masem.
Zdroj: Salát z mladého špenátu s vepřovou panenkou ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-mladeho-spenatu [On-line 6.3.2012]
Poslední tip, trik či komentář