reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SALÁT Z PAMPELIŠKOVÝCH PUKŮ

  • 15 pampeliškových puků
  • vinaigrette
  • lžička hořčice,
  • 3-4 vejce

Pampeliškové puky pečlivě očistíme, několikrát propláchneme vodou, pak ve speciálním košíčku nebo čisté utěrce je natřásáním zbavíme vody, smícháme s vinaigrette, hořčicí a natvrdo uvařenými vejci, nakrájenými na kolečka.
Na pampeliškové puky chodíme v předjaří, později mohou být listy hořké. Z půdy vyřezáváme pampelišky s kusem kořene, aby se lístky nerozpadly. Kořen před přípravou salátu odkrojíme. Nejlepší jsou bílé, křehké pampelišky, které se musí prodírat ke světlu zrytou půdou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.