Potřebujeme:
- 1 l zeleninového vývaru,
- 170 g polenty,
- 200 g kozího sýra,
- 600 g červené řepy,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 700 g dužiny z dýně,
- 150 g mladého špenátu,
- 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
- Zálivka:
- olivový olej,
- balzamicko,
- dijónskou hořčici,
- med,
- sůl, pepř
V hrnci uvedeme do varu vývar. Vsypeme polentu a za stálého míchání uvaříme. Pak ji rozetřeme na plech a necháme zatuhnout.
Dýni a řepu nakrájíme a přendáme na plech vyložený papírem. Pokapeme olejem a dáme péct do trouby. Pečeme do změknutí.
V misce smícháme na zálivku – olivový olej, balzamico, dijónskou hořčici, med, sůl a pepř.
Upečenou zeleninu z trouby necháme lehce zchladnout a pak ji pokapeme zálivkou. Ztuhlou polentu nakrájíme na kousky a opečeme ji na grilovací pánvi. Na talíř dáme pečenou zeleninu, přidáme špenát a kousky polenty, kozího sýra a posypeme ořechy.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-z-pecene-dyne-a-repy-s-polentou-15-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář