reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z pečené dýně a řepy s polentou

Potřebujeme:

  • 1 l zeleninového vývaru,
  • 170 g polenty,
  • 200 g kozího sýra,
  • 600 g červené řepy,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 700 g dužiny z dýně,
  • 150 g mladého špenátu,
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
  • Zálivka:
  • olivový olej,
  • balzamicko,
  • dijónskou hořčici,
  • med,
  • sůl, pepř

V hrnci uvedeme do varu vývar. Vsypeme polentu a za stálého míchání uvaříme. Pak ji rozetřeme na plech a necháme zatuhnout.
Dýni a řepu nakrájíme a přendáme na plech vyložený papírem. Pokapeme olejem a dáme péct do trouby. Pečeme do změknutí.
V misce smícháme na zálivku – olivový olej, balzamico, dijónskou hořčici, med, sůl a pepř.
Upečenou zeleninu z trouby necháme lehce zchladnout a pak ji pokapeme zálivkou. Ztuhlou polentu nakrájíme na kousky a opečeme ji na grilovací pánvi. Na talíř dáme pečenou zeleninu, přidáme špenát a kousky polenty, kozího sýra a posypeme ořechy.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/salat-z-pecene-dyne-a-repy-s-polentou-15-11-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.