Ingredience
- 400 g brambor grenaile
- 125 g zakysané smetany 30%
- 1 svazek bazalky
- 1 stroužek česneku
- 20 g parmezánu
- 1 lžíce piniových oříšků
- Olivový olej
- Mořská sůl
- Drcený pepř
Brambory nakrájíme podélně, osolíme, opepříme a dáme péct na 160 °C doměkka. V mixéru uděláme pesto z bazalky, parmezánu, opražených piniových oříšků a olivového oleje. Opečené brambory promícháme se zakysanou smetanou a pestem.
Zdroj: Salát z pečených brambor; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2869-salat-z-pecenych-brambor/ [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář