- červené papriky 3 kusy
- žluté papriky 2 kusy
- olivový olej 1 lžíce
- 1/2 citronu (šťáva)
- sůl 1 špetka
- bylinky dle chuti 1 hrst
- sýr s bílou plísní 5 kusů
- mleté chilli 1 špetka
- česnek 2 stroužku
Papriky potřeme olivovým olejem a do trouby rozehřáté na 200 stupňů je položíme rovnou na rošt. Přibližně po šesti minutách – když jsou opečené lehce do černa – papriky vyndáme a zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme zapařit. Když trochu vychladnou, oloupeme je a zbavíme vnitřků. Vyčištěné nakrájíme na tenké nudličky. V misce smísíme s olivovým olejem, solí, bylinkami a citronovou šťávou. Necháme uležet v ledničce.
Z oleje, bylinek, chilli a česneku vytvoříme marinádu, kterou potřeme celé plísňové sýry. Poté je zabalíme do alobalu a necháme odležet. Před servírováním lehce grilujeme v troubě na 200 stupňů asi 10 minut. Podáváme na paprikách
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/salat-z-pecenych-paprik [On-line 10.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář