- mořská sůl 1 špetka
- olivový olej extra panenský 70 ml
- červená paprika 2 kusy
- žlutá paprika 2 kusy
- citrónová šťáva 1 lžička
- bazalka 1 dávka
- máta 1 dávka
Připravte si:
2 červené a 2 žluté papriky, 70 ml extra panenského olivového oleje, mořskou sůl, pár kapek citronové šťávy, lístky bazalky a máty
Pusťte se do toho:
1. Připravte si gril na přímé grilování, roztopte ho na vysokou teplotu. Rošt okartáčujte a naolejujte. Položte na něj celé papriky a 3-6 minut je po obou stranách opékejte lehce dočerna.
2. Papriky sundejte z grilu a zavřete je do igelitového sáčku. Nechte je v něm asi 5 minut zapařit.
3. Spařené a vystydlé papriky oloupejte, zbavte vnitřku včetně semínek a poté je nakrájejte na nudličky.
4. Nasypejte je do misky a přidejte k nim olej, citronovou šťávu a bylinky.
5. Salát osolte, promíchejte a nechte v lednici uležet.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/salat-z-pecenych-paprik-s-bazalkou-matou
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář