Ingredience
- Polníček na 2 porce
- 4 plátky toastového chleba
- 80 g prorostlé slaniny
- 2 lžíce másla
- 1 červená cibule
Na dresink:
- 1 citron
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- pepř
- sůl
Na smetanový přeliv:
- 3 lžíce zakysané smetany
- Pažitka
- Sůl
- Pepř
Orestujeme si slaninu a na másle kousky toastového chleba. Dále si připravíme dresink, který namícháme z citrónové šťávy, hořčice, medu, cibule, pepře a soli. Očištěný a osušený polníček bez kořínků smícháme s dresinkem, opečenými krutony a slaninou.
Doporučujeme servírovat se suflé a s přelivem ze zakysané smetany s pažitkou.
Zdroj: Salát z polníčku; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2739-salat-z-polnicku/ [On-line 25.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář