reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Salát z polníčku

Ingredience

  • Polníček na 2 porce
  • 4 plátky toastového chleba
  • 80 g prorostlé slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1 červená cibule

Na dresink:

  • 1 citron
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • pepř
  • sůl

Na smetanový přeliv:

  • 3 lžíce zakysané smetany
  • Pažitka
  • Sůl
  • Pepř

Orestujeme si slaninu a na másle kousky toastového chleba. Dále si připravíme dresink, který namícháme z citrónové šťávy, hořčice, medu, cibule, pepře a soli. Očištěný a osušený polníček bez kořínků smícháme s dresinkem, opečenými krutony a slaninou.

Doporučujeme servírovat se suflé a s přelivem ze zakysané smetany s pažitkou.

Zdroj: Salát z polníčku; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2739-salat-z-polnicku/ [On-line 25.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.