- 1 salátová okurka
- 1/2 lžičky bylinkové soli
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 150 g smetanového sýra
- 75 g camembertu
- 2 lžíce kopru
- 2 lžíce petrželky
- 1 lžíce jemné hořčice
- sůl, pepř
Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu posolíme. Vejce a sýr nakrájíme na kousky, vmícháme hrubě pokrájené bylinky a hořčici. Směs ve 3 až 4 porcích rozmixujeme na kaši. Pyré osolíme, opepříme, a pokud je krém příliš hustý, zašleháme do něj trochu mléka nebo smetany. Dochutíme solí a pepřem. Okurku osušíme, překrojíme na stejně velké kousky a položíme na podnos. Krémem naplníme sáček a trubičkou nastříkáme do vydlabané okurky ozdobné spirály.
Poslední tip, trik či komentář