Ingredience
- 6 líček mořského ďasa
- Citron
- Pepř
- Sůl
- 6 lístků šalvěje
- 6 plátků parmské šunky
- Olej
- Cherry rajčátka
- 150 ml zeleninového vývaru
- Máslo
- Petrželová nať
Na přílohu:
- 300 g fava fazolek
- 50 g másla
- 2 stroužky česneku
- 1 šalotka
- Sůl
- Pepř
Líčka položíme na plátky parmské šunky se šalvějí, opepříme a zabalíme. Vzniklé balíčky z obou stran dozlatova opečeme a přidáme k nim nakrájená rajčata. Chvíli dál restujeme, pak vše podlijeme zeleninovým vývarem a necháme dusit. Saltimboccu zjemníme máslem a dochutíme nasekanou petrželí a limetkou.
Na druhé pánvi necháme zesklovatět šalotku a česnek, přidáme fazole a chvíli podusíme.
Zdroj: Saltimbocca z líček mořského ďasa; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2845-saltimbocca-z-licek-morskeho-dasa/ [On-line 12.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář