Suroviny:
- 400 g lososa
- citronová šťáva
- limetková šťáva
- zázvor
- stroužek česneku
- olivový olej
- sezamový olej
- sůl
- řeřicha
- pažitka
Lososa nakrájíme co nejtenčí plátky a naskládáme vedle sebe na talíř. Osolíme, pokapeme citronovou a limetovou šťávou. V míse smícháme lžíci japonské sojové omáčky s kapkou limety a citronu, přidáme nasekaný kousek zázvoru. V pánvi rozpálíme olivový olej s troškou sezamového oleje – toho jen pomálu, má specifickou výraznější chuť. Do oleje nasekáme stroužek česneku a necháme ho zhnědnout. Poté olej nalijeme na lososové plátky. Na závěr přidáme také dresingem ze sojové omáčky a ozdobíme čerstvou řeřichou a nasekanou pažitkou.
Zdroj: Sashimi v novém stylu; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-pripravoval-lososa-tady-jsou-vsechny-recepty?special=758795 [On-line 20.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář