reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Scalogni in agrodolce

Šalotky na sladkokyselo

(4 porce)

  • 500 g malých šalotek
  • 1 dl červeného vína
  • 6 lžic octa balsamico
  • 4 lžíce cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 2 hřebíčky
  • olej extra virgin
  • sůl

Šalotky nakrájíme na půlky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme červené víno. Po dvaceti minutách přidáme 6 lžic octa balsamico a necháme 10 minut vařit. Pak ochutíme šalotky 4 lžíce cukru, 2 hřebíčky, špetku soli a stroužek česneku. Ještě chvilku povaříme, šalotky dáme do zavírací sklenice – v lednici vydrží až 14 dní. Podáváme k pečenému masu.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Scalogni-in-agrodolce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.