Šalotky na sladkokyselo
(4 porce)
- 500 g malých šalotek
- 1 dl červeného vína
- 6 lžic octa balsamico
- 4 lžíce cukru
- 1 stroužek česneku
- 2 hřebíčky
- olej extra virgin
- sůl
Šalotky nakrájíme na půlky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme červené víno. Po dvaceti minutách přidáme 6 lžic octa balsamico a necháme 10 minut vařit. Pak ochutíme šalotky 4 lžíce cukru, 2 hřebíčky, špetku soli a stroužek česneku. Ještě chvilku povaříme, šalotky dáme do zavírací sklenice – v lednici vydrží až 14 dní. Podáváme k pečenému masu.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Scalogni-in-agrodolce/
Poslední tip, trik či komentář