4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 8 středně velkých brambor
- 2 celé cibule
- 1 hlavička česneku
- 10 dkg másla
- 3 dl oleje
- saturejka
- tymián
- šalvěj
- petržel
- rozmarýn
Brambory důkladně omyjeme, provrtáme je nožíkem na odstraňování jádřinců z jablek, načež dutiny naplníme máslem smíchaným s jemně nasekanou cibulí a česnekem. Potom brambory po jedné balíme do alobalu.
Kuřecí stehna vykostíme, osolíme, posypeme zeleným kořením uvedeným v seznamu surovin a zalijeme olejem. V tomto nálevu necháme maso odležet aspoň po dobu 1 hodiny.
Na horkém dřevěném uhlí pak upečeme nejprve brambory, protože ty zůstanou déle teplé, po nich i kuřecí stehna a začerstva podáváme.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3557
Poslední tip, trik či komentář