reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Segedínský guláš u „Ingókő”

4 porce

  • 250 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1 lusk papriky
  • 1 rajče
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • 1 kávová lžička pepře
  • 800 g vepřového plecka
  • 800 g sudového zelí
  • 4dl zakysané smetany

Slaninu rozpustíme a osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli. Přihodíme na plátky nakrájenou papriku a rajče a krátce podusíme. Odtáhneme z ohně, zaprášíme mletou paprikou a rychle vhodíme i vepřové maso nakrájené na kostičky. Guláš vrátíme na oheň, osolíme, opepříme a smažíme tak dlouho, dokud se neodpaří šťáva, kterou pustilo maso. Přihodíme opláchnuté sudové zelí a dolijeme vodou tak, aby všechny přísady byly pod hladinou. Vaříme, dokud maso zcela nezměkne. Přimícháme smetanu a ještě jednou důkladně povaříme. Před podáváním ozdobíme zelenou paprikou a zakapeme smetanou.

Tento guláš doporučujeme v každém případě připravovat na volném ohni v přírodě!

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3537

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.