reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sedmidívčí kuře u hradu Boldogkő

4 porce

  • 4 kuřecí stehna
  • 8 středně velkých brambor
  • 2 celé cibule
  • 1 hlavička česneku
  • 10 dkg másla
  • 3 dl oleje
  • saturejka
  • tymián
  • šalvěj
  • petržel
  • rozmarýn

Brambory důkladně omyjeme, provrtáme je nožíkem na odstraňování jádřinců z jablek, načež dutiny naplníme máslem smíchaným s jemně nasekanou cibulí a česnekem. Potom brambory po jedné balíme do alobalu.

Kuřecí stehna vykostíme, osolíme, posypeme zeleným kořením uvedeným v seznamu surovin a zalijeme olejem. V tomto nálevu necháme maso odležet aspoň po dobu 1 hodiny.

Na horkém dřevěném uhlí pak upečeme nejprve brambory, protože ty zůstanou déle teplé, po nich i kuřecí stehna a začerstva podáváme.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3557

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.