4 porce
- 250 g slaniny
- 1 velká cibule
- 1 lusk papriky
- 1 rajče
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- 1 kávová lžička pepře
- 800 g vepřového plecka
- 800 g sudového zelí
- 4dl zakysané smetany
Slaninu rozpustíme a osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli. Přihodíme na plátky nakrájenou papriku a rajče a krátce podusíme. Odtáhneme z ohně, zaprášíme mletou paprikou a rychle vhodíme i vepřové maso nakrájené na kostičky. Guláš vrátíme na oheň, osolíme, opepříme a smažíme tak dlouho, dokud se neodpaří šťáva, kterou pustilo maso. Přihodíme opláchnuté sudové zelí a dolijeme vodou tak, aby všechny přísady byly pod hladinou. Vaříme, dokud maso zcela nezměkne. Přimícháme smetanu a ještě jednou důkladně povaříme. Před podáváním ozdobíme zelenou paprikou a zakapeme smetanou.
Tento guláš doporučujeme v každém případě připravovat na volném ohni v přírodě!
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3537
Poslední tip, trik či komentář