reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sekaná s cuketovou nádivkou

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 2 housky z předešlého dne
  • 1 cuketu
  • svazek kopru
  • 80 g zakysané smetany
  • sůl
  • mlety černý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 600 g mletého masa (hovězí + vepřově)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hořčice

Housky rozlámeme na menší kousky a namočíme do vlažné vody.

Cuketu důkladně omyjeme a nasekáme najemno (nebo ji nahrubo nastrouháme). Kopr opereme a nasekáme. Potom jej promícháme se zakysanou smetanou a cuketou. Dochutíme solí a pepřem.

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Z namočených housek vymačkáme přebytečnou vodu. Mleté maso dáme do zadělávací mísy, přidáme namočené housky, nasekaný česnek, cibuli, vejce, hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

Masovou směs vyklopíme na vála důkladně propracujeme, aby se spojila. Směs překryjeme fólií a rozválíme na plát silný asi 2 cm.
Tento plát z mletého masa potom potřeme připravenou cuketovou nádivkou (neroztíráme ji až k okrajům, aby při pečení nevytékala). Potřený plát opatrně zarolujeme.

Sekanou uhladíme rukama namočenýma ve vlažné vodě. Položíme ji do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 40 minut při 170 °C.

Během pečení ji přeléváme výpekem, aby nepopraskala. Hotovou sekanou necháme po upečení mírně vychladnout, než ji začneme krájet na porce.

Doba přípravy asi 60 minut.
1 porce zhruba 2970 kJ/710 kcal.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.