Pro 4 osoby si připravíme:
- 2 housky z předešlého dne
- 1 cuketu
- svazek kopru
- 80 g zakysané smetany
- sůl
- mlety černý pepř
- 3 stroužky česneku
- 1 cibuli
- 600 g mletého masa (hovězí + vepřově)
- 1 vejce
- 2 lžíce hořčice
Housky rozlámeme na menší kousky a namočíme do vlažné vody.
Cuketu důkladně omyjeme a nasekáme najemno (nebo ji nahrubo nastrouháme). Kopr opereme a nasekáme. Potom jej promícháme se zakysanou smetanou a cuketou. Dochutíme solí a pepřem.
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Z namočených housek vymačkáme přebytečnou vodu. Mleté maso dáme do zadělávací mísy, přidáme namočené housky, nasekaný česnek, cibuli, vejce, hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
Masovou směs vyklopíme na vála důkladně propracujeme, aby se spojila. Směs překryjeme fólií a rozválíme na plát silný asi 2 cm.
Tento plát z mletého masa potom potřeme připravenou cuketovou nádivkou (neroztíráme ji až k okrajům, aby při pečení nevytékala). Potřený plát opatrně zarolujeme.
Sekanou uhladíme rukama namočenýma ve vlažné vodě. Položíme ji do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme asi 40 minut při 170 °C.
Během pečení ji přeléváme výpekem, aby nepopraskala. Hotovou sekanou necháme po upečení mírně vychladnout, než ji začneme krájet na porce.
Doba přípravy asi 60 minut.
1 porce zhruba 2970 kJ/710 kcal.
Poslední tip, trik či komentář